tisdag 15 januari 2013

Fortsatt kostnadskontroll

Trots att januari ofta är en tuff månad så har kostnaderna hittills i januari legat på en relativt låg nivå. Frysen har under en längre tid fyllts på i takt med att diverse olika varor figurerat som veckans annonsvara. Detta innebär att frysen nu är full med mat som har inhandlats vid flera olika tillfällen och som bör ätas upp innan den blir dålig, och framför allt innan ny mat köps in.

Jag har därför bestämt mig för att nu äta ur frysen innan nya frysvaror köps in. Innehållet i frysen är nu ganska jämnt fördelat mellan kött, fisk, kyckling, (frysta) grönsaker etc. Jag har satt som mål att inte köpa in nya frysvaror förän utgången av april, vilket skulle innebära att matkostanderna under årets fyra första månader kommer att vara ovanligt låga.
Låga matkostnader leder till att sparandet fortsatt kan hållas på en hög nivå.
Hur ser er budget ut i januari?

2 kommentarer:

  1. Ser hyfsat ut. Kommer troligen få en helt okej lön också. Ända tråkiga är att det är dags för service på bilen nu om någon vecka men det blir nog inte allt för dyrt om inte något gått sönder...
    Vi har slarvat med storhandlingen ända sen jul också men i nästa vecka blir det dags att börja skriva matlista igen och storhandla..

    SvaraRadera
  2. Skönt med en hyfsad lön och därmed en bra start på året, hoppas att servicen på bilen går bra!

    SvaraRadera