tisdag 7 februari 2012

Att kunna försörja sig på utdelningar

För att ta reda på hur långt jag har kommit mot mitt mål om att kunna försörja mig på utdelningar har jag sammanställt en graf. I grafen nedan utgör den blåa linjen de totala kostnaderna från september fram till och med januari. De totala kostnaderna utgörs av samtliga kostnader utom den del av lönen som varje månad avsätts till sparande. Som går att utläsa nedan har kostnaderna legat på en stabil nivå under hela perioden med undantag för januari där kostnaderna steg med 17%, detta var en följd utav en mindre investering till lägenheten.
Den röda linjen avser förväntad erhållen utdelning per månad på rullande 12 månaders basis. Som framgår nedan var det en liten dipp i förväntad utdelning i december, i övrigt har kurvan intagit en svagt uppåtgående trend. I skrivande stund täcks cirka 16% av kostnaderna utav utdelningar.
Det kommer givetvis att ta många år innan den röda kurvan skär den blär den blå kurvan, men det är långtifrån en omöjlighet. I ovanstående graf har hänsyn tagits till nuvarande kostnadsnivå, vilket innebär att hänsyn till ökad inflation inte beaktats i denna graf.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar